Від екології харчування залежить наше здоров'я й тривалість життя!

Сучасні технології виробництва продуктів – за чи проти здоров’я?



Намагаючись інтегрувати економіку в міжнародну економічну спільноту, Україна відкрила свої ринки для імпортних товарів. В умовах конкурентного середовища різні виробники намагаються отримати максимум грошей за свій товар у будь-який спосіб: як шляхом поліпшення якості продукту, так і шляхом обдурювання споживачів та виготовлення і продажу недоброякісних і дуже часто фальсифікованих товарів. Тому питання забезпечення якості та безпеки товарів народного споживання, як основного фактору підвищення потенціалу здоров'я нації, є на сьогодні надзвичайно актуальним.
Світові глобалізаційні процеси, розвиток торгівельних відносин наполегливо вимагають і нових підходів до забезпечення якості, і безпеки життя в Україні. Гармонійний розвиток людини, її здоров'я багато в чому пов'язані з характером харчування й навколишнім середовищем. Використання антибіотиків при вирощуванні худоби й птиці, синтетичних антиоксидантів для продовження терміну зберігання, ароматизаторів, які також додаються в харчові продукти, підсилювачів смаку, надмірне захоплення нетрадиційними добавками шкодить не тільки здоров'ю, але й життю кожного українця.
Постає проблема і з забрудненням харчових продуктів нітратами, радіонуклідами, пестицидами та ін. в процесі технології їх виготовлення. Розглянуті проблеми пов'язані з вживанням недоброякісної їжі (харчові отруєння та захворювання) та питання впливу на здоров’я людей і харчових добавок, які все частіше застосовуються в Україні.
Стрімка динаміка розвитку українського продовольчого ринку ставить перед суспільством нове завдання - захист людини від негативних впливів продуктів харчування на здоров’я і досягнення комфортних умов життєдіяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар