Від екології харчування залежить наше здоров'я й тривалість життя!

Чипси – користь чи шкода?



·  В чипсах відсутні вітаміни і мінеральні речовини.

·  За складом чипси являються сумішшю жиру та вуглеводів з додаванням великої кількості солі, посилювачів смаку.

·  За технологією, чипси можуть виготовлятись не лише з цілісної картоплі, але і з картопляного борошна.

·  Саме чипси сприяють ожирінню, висока калорійність чипсів пояснюється високим вмістом вуглеводів (саме крохмалю, та жиру).

·   Переважно чипси смажаться не на корисній рослинній олії, а з використанням трансжирів. Тому трансжири, що містяться в чипсах, можуть викликати різні захворювання, одне з яких – рак.

·   Велика кількість солі  заважає нормальному росту кісток, порушує обмін речовин, може викликати набряки і проблеми з серцем.

·   Барвники та ароматизатори, які надають чипсам різноманітні смаки, можуть викликати алергію.

Чи вживати чипси - вирішувати Вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар