· В чипсах відсутні вітаміни і мінеральні речовини.
· За складом чипси являються сумішшю жиру та вуглеводів з
додаванням великої кількості солі, посилювачів смаку.
· За технологією,
чипси можуть виготовлятись не лише з цілісної картоплі, але і з картопляного
борошна.
· Саме чипси сприяють ожирінню, висока калорійність чипсів
пояснюється високим вмістом вуглеводів (саме крохмалю, та жиру).
· Переважно чипси
смажаться не на корисній рослинній олії, а з використанням трансжирів. Тому трансжири, що містяться в чипсах, можуть
викликати різні захворювання, одне з яких – рак.
· Велика кількість
солі заважає
нормальному росту кісток, порушує обмін речовин, може викликати набряки і проблеми з серцем.
· Барвники та
ароматизатори, які надають чипсам різноманітні смаки, можуть викликати алергію.
Чи вживати чипси - вирішувати Вам!
Немає коментарів:
Дописати коментар